Ingredients
Preparació
També conegut en altres pobles com ‘esgarraet’, és un dels més populars preparats per als sopars, sobretot estiuenques.
Consisteix en el rostit d’albergínies, pebrots, ceba i tomàquets, que revesteixen un gust especial quan estan rostits a la llenya i, després, acuradament pelats. Després de la ‘escaldà’ de la passa moscatell en les brases de l”fornet’ de l”sequer’, era de ritual que les senyores fessin el ‘torrat’ per dinar del dia: ‘espencat’ amb anxoves o una altra ‘saladura’ i ‘ tres de sobrasà per a què portava la caça d’escaldar ‘.
Pelades les albergínies, tomàquets i pebrots, es ‘s’esquincen’ (d’aquí el seu nom) en tires dins d’una font per separat, afegint-los un ric raig d’oli d’oliva verge, sal i s’enriqueix amb olives negres (o de l”Cuquello’ ), bacallà esqueixat o una altra salaó. Per descomptat, amb molt de pa per a ‘mullar’.