Ingredients
- 1kg de farina.
- 2 gots d’aigua tèbia.
- 1 got d’oli.
- 1 cullerada sopera de sal.
- 50 gr. de llevat.
Preparació
- Es posa la farina en un atuell i se li afegeix el llevat (desfer prèviament), els dos gots d’aigua, l’oli i la sal i es va pastant fins aconseguir que la massa no es afecció.
- Quan la massa ja està en condicions, es fan boles rodones de mida d’una llimona. Es posen les boles de pasta sobre una superfície llisa coberta amb una tela blanca de fil i separades unes de les altres de 10 a 15 cm. Les cobrim amb una manta durant uns 15-20 minuts. fins que la massa s’infli.
- Col·loquem les boles de pasta en safates a l’forn untades d’oli i les pressionem per aconseguir que tinguin una forma de cercle amb les vores més gruixudes.
- Afegim una mica d’oli sobre la coca i posem de mescla el que vulguem (salaons, samfaina, embotit etc.).
- Es posen a forn fins que la pasta estigui al forn. És preferible coure-les en forn de llenya, si és així, cal fer brasa i separar les brases als costats i les safates es col·locaran enmig de forn.